Har du barn som ofte mister saker og ting? Her får du 5 tips som kan hjelpe

askeladden navnelapper

//Annonse: Inneholder annonselenker fra Askeladden navnelapper

Trenger du tips til hvordan du kan få barna dine til å huske på å få med seg alle tingene sine hjem fra skolen eller fra idrettshallen? Da bør du lese denne artikkelen!

Er det ikke frustrerende med barn som alltid mister saker og ting? Jakker, luer, drikkeflasker, matbokser, ja – til og med sko har en lei tendens til å bli gjenglemt, og aldri komme til rette igjen. Det er frustrerende å bruke tid på å lete etter gjenglemte saker og ting, og ofte ender man opp med å kjøpe helt nytt – noe som er enda mer frustrerende.

Som foreldre er en del av jobben vår å forberede barna på å bli selvstendige. De skal etter hvert av gårde på både leirskole og fotball cup uten mamma og pappa. Og i slike tilfeller er det veldig praktisk om barnet klarer å få med seg både riktig tannbørste, og begge fotballskoene hjem igjen.

For noen barn faller dette seg naturlig, mens andre barn har et større behov for veiledning og øvelse for å lykkes. Derfor gir vi deg noen tips på veien, som forhåpentligvis vil hjelpe.

Tips! Askeladden navnelapper har nettopp lansert nyheten «minilapper» som er genialt når du skal sette navn på småting som blyanter, blyantspissere og hårspenner.

Fem tips for å få barn til å huske på sakene sine!

  1. Bruk navnelapper på alt. Da øker sannsynligheten for at ting kommer til rette. La barna få være med å plukke ut sin personlige navnelapp hos Askeladden navnelapper, slik at det er lett for barnet å kjenne den igjen. Tips! La barna selv få klistre på navnelappene, så ser de tydelig hva som tilhører dem. Mange barn er glad i klistremerker, og dette er nesten det samme. I klær er det best å feste navnelappene på innsydde merkelapper i tøyet.
  2. Hold hjemmet organisert. Gi barna egne hyller og kroker hjemme i gangen for å henge yttertøyet sitt, dette er noe de vant med fra skole og barnehage. Dersom dere klarer å innarbeide gode rutiner for at barna skal henge fra seg på plassen sin også hjemme, er det større sannsynlighet for at barna lett finner tingene sine når de skal av gårde. Da vil de etterhvert forstå at når man legger ting der de hører hjemme, så finner man det også igjen!
  3. Innarbeid gode rutiner. Repetisjon gjør at barna lettere husker. Dersom barnet selv pakker skolesekken til samme tid hver kveld, vil det etter hvert gå automatikk i hva som skal oppi. Begynn med å lese gjennom lekseplanen sammen med barnet– hvilke bøker har blitt brukt hjemme? Da må de tilbake i ryggsekken. Det vil kanskje ikke gå så lett til å begynne med, men da kan en premietabell fungere som en motivasjon.
  4. Sjekklister. Skolebøker, penal, matpakke, gymbag – det kan bli mye å huske på. Lag en liste som barnet kan krysse av på underveis. Legg listen oppå skolesekken eller et annet synlig sted. Du kan også putte en liste i treningsbagen om det er behov for det.
  5. Gi barnet ansvaret. Når barnet har glemt noe er det ikke den voksne sitt ansvar å forsøke å finne det igjen. La barnet selv dykke ned i gjenglemtkassen i svømmehallen, eller banke på hos en kompis og spørre etter luen sin.

Askeladden navnelapper har også akkurat lansert nyheten «minilapper», som er perfekt til å bruke på småting som fargeblyanter og hårspenner. Les mer og bestill på Askeladden sine egne nettsider (åpnes i nytt vindu).

Lykke til!

askeladden navnelapper
Gi barna egne hyller og kroker hjemme i gangen for å henge yttertøyet sitt, dette er noe de vant med fra skole og barnehage.
navnelapper askeladden
La barna få velge ut sine personlige navnelapper og selv feste de på saker og ting. Det gjør at de får bedre oversikt over hva de har.
Blyantspissere og fargeblyanter går ofte på rundgang i klasserommet. Med minilapper er det ingen tvil om hvem som eier hva.