Tips til ting barna kan lage på juleverksted

Gøy med juleverksted!

Enkel hjemmelaget julegave fra barn på juleverksted

Det er utrolig hyggelig å ta seg tid til å ha juleverksted med barna i en ellers så hektisk førjulstid. Sett dere ned rundt kjøkkenbordet, inviter noen gode venner og kos dere med julemusikk, gløgg og la kreativiteten blomstre. Nedenfor finner du tips til ting man kan kan lage på juleverksted.

Del dine bilder med oss i sosiale medier! Bruk @goyforbarn og #Gøyforbarn

Tips til ting å lage på juleverksted

Dekorativ fyrstikkeske
En dekorativ fyrstikkeske er utrolig hyggelig å få julegave. Sett frem filt, lim, garn eller papir og la barna slippe kreativiteten løs.
Enkel hjemmelaget julegave fra barn på juleverksted

Til/fra-lapper i trolldeig
Disse gjør seg utrolig fine på en hver julegave. Behandle trolldeigen på akkurat samme måte som en pepperkakedeig: Kjevle den ca 1/2-1 cm tynn og bruk pepperkakeformer til å stikke ut. Lag et hull til å feste hyssing i før de stekes i ovnen. Oppskrift på trolldeig finner du her. Når de er ferdig stekt og avkjølt kan man enten dekorere de med maling eller tusj, eller bare skrive navn på.

tips til ting å lage på juleverksted julekort i trolldeig

Glass til te-lys
Tomme syltetøyglass, eller billige kjøkkenglass (fra feks IKEA) kan bli til de vakreste telys-holderne. La barna male glasset og la malingen tørke. Mal så glasset med eggehvite og strø sukker over. Et annet tips er å bruke limstift, eller flytende lim og malerpensel på glasset, og klistre på biter av silkepapir.

hjemmelagde julegaver juleverksted for barn

Dryppe lys
Husker du hvor gøy det var å dryppe lys da du var barn? Det var alltid den mest populære aktiviteten på juleverkstedet, og det er ikke så rart! Vi anbefaler at barn gjør denne aktiviteten sammen med en voksen, så vi ikke får noen uhell før jul. Her viser vi deg hvordan man enkelt rigger seg til.

dryppe lys juleverksted

Julepynt i Fimoleire
Fimoleire er som modelleire, men når du steker det i ovnen blir den hard. Kjevle ut leiren og bruk pepperkakeformer til å trykke ut fine julemotiver. Lag et hull og pynt med et silkebånd. Figurene kan brukes til å dekorere julegaver, eller henges opp som julepynt. Kjempelett og veldig dekorativt!

Malte ting i tre
På hobbybutikker får man kjøpt ubehandlede saker og ting i tre, som skilt, eggeglass, lysestaker, esker osv. Sett barna i sving med malekosten og du skal se du får et flott resultat 🙂

hjemmelagde julegaver barn

Malte syltetøyglass med julekaker
La barna dekorere noen tomme syltetøyglass med maling og glitter. Fyll opp glasset med julekaker, eller noe annet godt, plasser et tøystykke over lokket, fest rundt et sløyfebånd og voilá! En superfin gave til for eksempel besteforeldre 🙂

julegaver barna kan lage selv på juleverksted

Tovede juleepler
Å tove epler er veldig enkelt, og resultatet blir utrolig fint. Eplene kan brukes til å pynte opp juletreet, eller hva med å gi bort i julegave?

toving med barn er kjempegøy

Hjemmelaget julevimpel
En julevimpel er enkelt å lage, og er veldig dekorativt. Bruk for eksempel fimoleire, pepperkakedeig eller trolldeig, og pepperkakeformer til å stikke ut. Husk å lage hull i figurene før de stekes. Fest alle figurene på en snor og heng opp i vinduet. Vil du gjøre det enda enklere? Klipp ut julefigurer i pappkartong og fest på en snor.

tips til ting å lage på juleverksted

Sy en pepperkakemann
Filt er utrolig enkelt for barn å jobbe med. Ingen løse tråder som gjør at stoffet rakner. De minste barna trenger nok en god del hjelp, mens de litt større vil få til denne på egenhånd.

enkel aktivitet juleverksted med barn

Pynte pepperkaker
Sett frem kakestrøssel, nonstop, smågodt, seigmenn og annet gøy i små boller. La barna være med å lage melisglasur og slipp kreativiteten løs. Bak pepperkakene selv, eller kjøp ferdige og dekorer.

Tips juleverksted barn

Bake julekaker
Velg julebakst som passer små barnehender, og som ikke tar for lang tid slik at tålmodigheten blir satt på prøve. Tips til enkel julebakst for barn finner du her.

Julekaker som er lette å lage med barn

Hjemmelagde til/fra-lapper
Kjøp inn pappkartong i ulike farger, samt fine klistremerker med jule-tema. Er barna små, kan de voksne klippe ut fine former og la barna pynte. Tips! Tegn rundt pepperkakeformer og klipp ut. La barna dekorere lappene på den ene siden, og spar den andre til å skrive navn på. For de minste barna er det også fint å la de male/tegne fritt på pappkartong, for så å klippe ut fine hjerteformer eller stjerner etterpå. Lag et hull i det ene hjørnet og fest på julegavene.

Julestjerne
På hobbybutikker får du kjøpt ulike ting i isopor. Disse er fint for barna å dekorere. Enten med tøystykker, eller maling. På bildet nedenfor har vi brukt glitterlim og satt i en trepinne.

Enkel hjemmelaget julepynt juleverksted

Julelenke
Denne aktiviteten er et must på et hvert juleverksted, og det beste av alt er at den passer for alle aldersgrupper. Glanspapir i ulike farger fås kjøpt hos blant annet bokhandleren. Har man små barn kan man hjelpe de med å klippe til stirmler av papir, så kan de lime lenken selv. Tips: Bruk avispapir istedenfor glanspapir, det blir utrolig stilig og sparer deg for noen kroner.

Juleverksted julelenke

Hjemmelaget kakao-kit
Ispinner, tomme glass med barnemat og tøystykker av ulikt slag får raskt nytt liv og kan bli til den flotteste gaven. Slik som dette søte kakao-kitet! Fremgangsmåte finner du her.

Hjemmelagde spiselige gaver

Enkle, små juleluer
Juleluer er veldig enkle å lage for de litt større barna. Du kan henge de på juletreet, pynte en julegren, eller så kan barna gi de bort i gave. Klikk her for fremgangsmåte.

Slik lager du hjemmelaget juletrepynt

hjemmelagde julegaver juleverksted for barn

Hjemmelaget julepynt juleverksted