Den lille larven Aldrimett – Figurer laget i fimoleire

Boken om den lille larven Aldrimett er en favoritt hos de minste, og det med god grunn. Den artige, grønne larven som spiser seg gjennom ukedager, plommer og kaker er lett å la seg fascinere av. Med disse fargerike figurene har alt du trenger for å dramatisere historien og virkelig fange barnas oppmerksomhet. De kommer til å elske å titte på alle fruktene, for ikke å snakke om kakene og kjærligheten!

Det ser kanskje komplisert ut, men det er det altså ikke. Det eneste du trenger er litt tålmodighet, det er tross alt ganske mye forskjellig denne lille larven spiser seg gjennom. Ikke rart han får vondt i magen 🙂

Fimoleire er helt supert å jobbe med. Den er like fleksibel og myk som plastelina, men du kan steke den i ovnen på 110 grader i 30 minutter, så blir figurene harde (uten å miste formen).

Del dine bilder med oss i sosiale medier! Bruk @Goyforbarn og #Gøyforbarn

Dette trenger du

Slik gjør du

Lille larven Aldrimett
For å lage Lille larven Aldrimett trenger du grønn, rød og sort fimoleire. (Du kan blande sammen lysegrønn og mørkegrønn om du ønsker litt mer spill i larven). Trill en tykk pølse av den grønne leiren og klem forsiktig med fingertuppene nedover kroppen for å lage den klumpete. Trill en kule med rød leire og klem den fast på enden. Dette er fjeset til larven. Trill deretter to grønne små kuler til øyne, og èn sort liten kule til munn. Klem de fast i fjeset (se nedenfor). Trill to bittesmå sorte pølser til følehorn og klem de fast oppå hodet.

Lille larven Aldrimett figur
Bladet er laget av grønn fimoleire. Kjevlet til 1/2 cm tykkelse og skjært ut bladformen med smørkniv. Deretter risset vi inn striper/struktur med en tannpirker. Hullet er laget med korken til en penn.

Frukten
For å lage appelsiner trenger du enten orange fimoleire, eller rød og gul blandet sammen. I tillegg kan du lage grønne blader, men dette kan fint droppes. Kjevle den orange leiren ca 1/2 cm tykk og bruk en rund pepperkakeform til å stikke ut 5 appelsiner. Bruk en kniv til å skjære ut en liten trekant øverst slik at appelsinen ikke blir helt rund. Her kan du sette på små, grønne blander om ønskelig. Bruk grillpinnen, eller eventuelt korken til en kulepenn til å stikke ut et hull i midten.

For å lage eplet bruker du samme fremgangsmåte som på appelsinene, men med rød fimoleire.

For å lage plommer kjevler du den blå leiren ca 1/2 cm tykk. Bruk en rund pepperkakeform til å stikke ut tre plommer. Kjevle litt forsiktig frem og tilbake for å få de avlange. Stilken lages av en bitteliten brun pølse. Klem den fast på baksiden av plommen.

Pærene skjæres ut for frihånd med en kniv. Kjevle den grønne leiren til ca 1/2 cm tykkelse og skjær ut to pærer.

For å lage jordbær trenger du rød, grønn og sort leire. Kjevle ut den røde leiren til ca 1/2 cm tykkelse og skjær ut fire jordbær. Lag to små, avlange kuler av den grønne leiren og klem flate. Fest de på toppen av jordbæret. Lag mange små, sorte kuler og klem fast oppå det røde jordbæret.

Fremgangsmåte for å lage det øvrige finner du under bildene nedenfor 🙂

Lille larven Aldrimett figurer
Kaken er laget fra brun fimoleire (resteleire knadd sammen til den ble brun). Den ble kjevlet ut til ca 1/2 cm tykkelse og skjært ut til en firkant. Gul og brun leire ble forsiktig blandet sammen og kjevlet ut. Vi skjærte ut en avlang bit, like lang som bredden på kaken, og skjevlet den forsiktig fast oppå den brune firkanten. Det røde bæret er en liten kule rød fimoleire klemt flat. Isen er laget av gul og rød leire blandet til orange og kjevlet ut. Vi skjærte ut en oval form og la oppå litt hvit og rød leire som ble kjevlet fast og blandet seg inn med det orange. Kjeksen er laget av resteleire som har blitt knadd brun. Stripene er risset inn med en tannpriker. Agurken er laget av grønn fimoleire kjevlet flat og skjært ut med en kniv. Alle hullene er stikket ut med kroken fra en kulepenn.
Lille larven Aldrimett figurer
Osten er laget av gul fimoleire kjevlet til ca 1/2 tykkelse og skjært ut til en firkant med kniv. Spekepølsen er laget fra brun leire og stikket ut med en rund pepperkakeform. Oppå er det klemt fast små biter med rød, hvit og sort leire. Kjærligheten er rød og blå leire forsiktig blandet sammen og rullet til en lang pølse. Pølsen ble rullet sammen til en sirkel. Pinne er en avklippet grillpinne. Hullene er stikket ut med korken til en penn.
Lille larven Aldrimett figurer
Vannmelon til Lille larven Aldrimett er laget med grønn, hvit, rød og sort fimoleire. Vi kjevlet den røde leiren ca 1/2 cm tykk og skjærte ut en trekant. Deretter kjevlet vi ut rød og grønn og skjære ut en tynn stripe fra hver. Den hvite stripen på klemt på først, og deretter den grønne. Til slutt trillet vi bittesmå sorte prikker og klemte fast på det røde.
Sommerfuglen i Lille larven Aldrimett figur
Lille larven Aldrimett blir til en vakker sommerfugl! Denne sommerfuglen er laget av reste-leire. Fargene ble blandet forsiktig sammen før de ble trillet til fire pølser. Pølsene ble klemt inntil hverandre, og så klemt sammen på midten (der kroppen er). Så tok vi kjevlen og kjevlet forsiktig slik at vingene ble flate. Kroppen er også laget av reste-leire som er jobbet sammen til den ble brun.

Lille larven Aldrimett figur til barn

Boks med figurene til Lille larven aldrimett