Verdens beste myke fløtekarameller

God jul!

Oppskrift på hjemmelagde myke fløtekarameller

Det blir ikke jul hjemme hos oss uten myke fløtekarameller, og disse fortjener muligens tittelen verdens beste karameller. De smaker som en fløyelsmyk variant av Werther’s Original, og verken store eller små her i huset klarer å ta bare én. De er dessuten den perfekte spiselige gaven til en søtmoms. Pakk de inn i cellofan, knyt på et silkebånd og du har den perfekte oppmerksomhet til en du setter litt ekstra pris på.

Fløtekarameller er enkelt å lage dersom du har et baketermometer, men du klarer deg fint uten også. Du må muligens bare øve deg litt ?  Men fortvil ikke – smaken er like god selv om karamellene skulle bli for myke eller for harde første gangen du prøver.

Legg gjerne igjen en kommentar om du har spørsmål eller kommentarer til oppskriften.

Oppskrift på myke fløtekarameller

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • ½ ts vaniljeessens

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under stadig omrøring.
  2. Kok til massen tykner og skifter til en mørkere farge, dette kan ta alt fra 20 – 40 minutter. Pass på å røre hele tiden.
  3. Når massen har nådd 117 grader kan du ta den av plata. Dersom du ikke har baketermometer, kan du dryppe en dråpe av karamellmassen i et glass kaldt vann. Dersom denne kan formes til en kule er den ferdig kokt.
  4. Ha et bakepapir i for eksempel en brødform og hell massen over. La den avkjøles i noen timer og skjær den i passe store biter.
  5. Pakk bitene inn i for eksempel cellofan eller mellomleggspapir.