
Pølse OG pizza i ett! Hva er det å ikke like med denne retten? Og når vi i tillegg lover at den er superenkel å lage, blir det nesten for godt til å være sant. Men det er det altså ikke.
Fordelen med denne oppskriften er at den er rask og enkel å lage, så barn i alle aldre vil ha glede av å være med på kjøkkenet.
Det går fint an å bruke ferdig pizzadeig om man har dårlig tid, eller barna er litt for små til å bake selv. Det er masse annet gøy de kan være med på: Gi de minste en smørkniv og la de kutte opp pølser og sopp for eksempel, mens en voksen tar seg av løken. Og det å smøre ut ketchup kommer garantert til å falle i smak.
Tips! Dersom de små ikke er så begeistret for sopp og løk, kan dette sløyfes på halve pizzaen, så slipper du misfornøyde barn som plukker i maten 🙂
Oppskrift på pølsepizza
Pizzadeig
- 7 dl hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 3 dl lunkent vann
- 2 ss nøytral olje
Pizzafyll
- 1 pakke røkt kjøttpølse uten skinn (eller annen pølse)
- 250 g fersk sjampinjong
- 1 gul løk
- Ketchup
- Revet gulost
- Pizzakrydder
Beregnet tid: 1 hour and 30 minutes.
Slik gjør du
- Bland det tørre
Ha hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle og bland godt.
- Tilsett væske
Rør rundt med en gaffel mens du tilsetter litt og litt vann. Ha i oljen når halvparten av vannet er rørt inn.
- Kna pizzadeigen
Når alt vannet er rørt inn, ta litt mel på hendene og kna deigen for hånd til den er smidig og slipper taket i bollen. Ha i mer mel om deigen er klissete. Du kan også bruke kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Sett til heving
Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i ca. 30-45 minutter.
- Lag pizzafyll
Hakk pølser, sopp og løk i små biter og fres i en stekepanne til løken er myk.
- Rull ut deigen
Sett stekovnen på 200 grader. Hell deigen over på et stekebrett med bakepapir og kjevle den ut.
- Ha fyllet på deigen
Dekk hele deigen med et tynt lag ketchup og fordel sopp- og pølseblandingen jevnt utover. Strø over revet ost og krydre med pizzakrydder.
- Sett i ovnen
Stekes midt i ovnen i ca. 25-30 minutter, til skorpen er lys brun.
Server gjerne med rømme og ketchup
