Julekaker som er lette å lage med barn

God jul!

Julekaker som er lette å lage med barn

Små kokker betyr ofte mye søl. Og at de minste har lite tålmodighet er det ofte liten tvil om. Det trenger imidlertid ikke sette noen stopper for en hyggelig bakestund med barna i adventstiden. Her gir vi deg tips til julebakst som passer små barnehender, og som ikke tar for lang tid slik at tålmodigheten blir satt på prøve.

Forbered deg godt

Skru på koselig julemusikk som barna kjenner og finn fram alle ingrediensene og redskapene som trengs på forhånd, slik at bakingen kan starte med én gang. Husk at hvordan kakene blir seende ut, er ikke så farlig. Det å få mestringsfølelse og kunne smake det gode resultatet etterpå, er mer enn nok for barna. Om en kjeks blir rund, pølseformet eller firkantet er ikke nøye.

Utfordringer for små og store barn

De større barna kan følge oppskrifter sammen med de voksne, enten at de voksne leser høyt eller at barna øver på å lese selv. Kanskje lærer de noen nye ord og kokkebegreper, eller får øvd på matematikk når det telles egg og andre ingredienser underveis. For de miste barna er det mer enn spennende nok å få kjenne på de ulike konsistensene og smake nye smaker.

Her er oppskrifter på julekaker som er lette å lage med barn:

Har du flere tips til enkle juleoppskrifter kan du gjerne legge igjen en kommentar.

Julekaker som er lette å lage med barn

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*