Gøy med bokstaver – 29 gratis aktivitetsark med hele alfabetet

lær bokstavene i alfabetet

Disse aktivitetsarkene med bokstaver har vi laget for å inspirere barn til å utforske alfabetet. Finn de gjerne frem dersom behovet for å roe ned leken melder seg, eller så er de supre for å aktivisere utålmodige barn.

Ha det gøy med bokstavene

Bokstavuker er en morsom måte å jobbe seg gjennom alfabetet på, og en super avveksling i hverdagen. Enten kan man pløye seg gjennom alfabetet, bokstav for bokstav, ha tilfeldig trekning, eller la barna få velge en bokstav. Klipp den ut og heng opp på veggen hjemme. Eller tegn den opp på en White board, så blir man påminnet at det er bokstavuke. Bli enige med barna om en dag dere skal gjøre aktivitetsark sammen, og en annen dag dere skal fargelegge. Dersom dere har ekstra tid og overskudd, kan dere jo sammen prøve å komme opp med måltider som starter på ukens bokstav.

Bokstavleken er morsom å ha rundt middagsbordet: Bestem dere for et tema, for eksempel dyr, så skal man på rundgang si et dyr som starter på ukens bokstav. Dette skaper en morsom og lett stemning rundt middagsbordet, og før du vet ordet av det har barna spist grønnsakene sine uten å tenke seg om 🙂

Kims lek er også veldig artig: Finn ulike saker og ting rundt i huset som starter på ukens bokstav, gjerne sammen med barna. Legg alle tingene på et brett, og la barna se på tingene i ett minutt før du legger over et teppe. Klarer barna å huske hva som ligger på brettet?

Mer skolestart

Aktivitetsark – Lær å skrive bokstavene

Trykk på bildene nedenfor så det åpnes i nytt vindu, lagre bildet på pc´n din og skriv ut på vanlig a4 ark.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*