Store, luftige fastelavnsboller – Slik gjør du det

Fastelavnsboller kan du fylle med hva som helst, bare det er godt! Her får du oppskriften på luftige, saftige og gode fastelavnsboller med krem og syltetøy.

Fra gammelt av er fastelavn (også kalt for flesketirsdag), dagen man skulle spise seg opp for å ha litt ekstra å gå på i fastetiden. Bollene ble derfor gjerne fylt med makronfyll, syltetøy og krem, eller andre godsaker. Selv om de færreste av oss i dag faster, koser vi oss like vel med de deilige bollene. En hyggelig tradisjon og et deilig avbrekk fra vinterkulda, til stor glede for både store og små.

Fastelavnsboller med krem

  • Luftige hveteboller (oppskrift finner du her)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Noras hjemmelagde syltetøy (frysedisken)

Slik gjør du

Bak boller etter denne oppskriften og la de avkjøles.

Pisk sukker, vaniljesukker og kremfløte til krem. Del bollene i to, smør på syltetøy og ha godt med krem oppå. Sett på toppen og dryss gjerne litt melis over.

Tips! Klipp ut et lite hjerte av papir og legg oppå bollene før du drysser melis over! Ta papiret forsiktig bort, og du har et nydelig hjerte på fastelavnsbollen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*