Cake pops i muffinsformer er enkelt og supergodt

Saftige og gode!

sjokoladekakekuler til barnebursdag

Cake pops er sjokoladekake og glasur som er blandet sammen og rullet til deilige små kuler. Men i stedet for å sette kulene på en pinne, slik cake pops tradisjonelt serveres, plasseres de her i en muffinsform. Dette er rett og slett fordi det blir mindre gris når det skal serveres til små barn.

Har du forresten opplevd at kaken din har falt sammen på midten? Fortvil ikke mer! Da har du et utgangspunkt til cake pops 🙂

Perfekt å ha i fryseren!
Cake popsene kan fint oppbevares i fryseren, men frys de helst ned uten pynt. Etter at du har rullet kulene kan du sette de i kjøleskapet i ca femten minutter så de blir faste. Deretter kan de legges lagvis i en lufttett boks, med matpapir mellom lagene. Ta ut akkurat så mange du har behov for, og la de tine i kjøleskapet gjennom natten. Sleng over litt smeltet sjokolade og fargestrøssel, så er det bare å si «vær så god» 🙂

Denne oppskriften gir ca 25-30 cakepops.

Oppskrift på cake pops med sjokolade

  • 800 gram sjokoladekake
  • 150 gram romtemperert smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss bakekakao
  • 2 ss varm, svart kaffe
  • 50 gram Lys kokesjokolade
  • Strøssel
  • Muffinsformer

Slik gjør du

Bland romtemperert smør, melis, vaniljesukker, bakekako og kaffe godt sammen med en miksmaster. Smuldre sjokoladekaken i småbiter og ha i sjokoladekremen. Rør det hele godt sammen, gjerne med en miksmaster. Form deigen til ca 25 små kuler.

Sett kulene i fryseren i ca 30 minutter.

Smelt kokesjokoladen forsiktig i mikroen eller over et vannbad (se gjerne: Slik lykkes du med å smelte sjokolade)

Ta kulene ut av fryseren. Dypp en gaffel i sjokoladen og rist forsiktig over sjokoladekulene. Strø strøssel over før sjokoladen stivner. Sett de til kjøling til sjokoladen har stivnet, og ha kulene over i muffinsformer.

Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*