Hjemmelaget julekonfekt fylt med marsipan og nugat

Oppskrift på hjemmelaget julekonfekt fylt med marsipan og nugat

Hjemmelaget konfekt er kjempe koselig å lage og det ikke så vanskelig som mange tror. Sett av litt tid sammen med gode venner eller familie like før jul og prøv dere frem med ulikt konfektfyll. Nedenfor finner du oppskrift på sjokoladekonfekt fylt med marsipan og nougat, en skikkelig juleklassiker.

Legg konfekten i en liten eske, eller pakk de pent inn i et lite kremmerhus eller i cellofan. Du har nå en perfekt gave til verten eller vertinnen, eller som julegave til en søtmoms.

Legg gjerne igjen en kommentar om du har spørsmål eller kommentarer til oppskriften.

Hjemmelaget julekonfekt fylt med marsipan og nugat

  • 200 – 300 g god sjokolade, gjerne 70% kakao
  • Marsipan
  • Nougat

Slik gjør du:

  1. Rull marsipanen til små kuler (sørg for at de passer oppi støpeformen). Trykk kulene litt flate, legg en bit nougat på hver og form marsipanen rundt nougaten.
  2. Smelt sjokoladen over et vannbad.
  3. Når sjokolademassen har sunket til 28-29°C kan du helle den over i støpeformen.
  4. Fyll helt opp med smeltet sjokolade og slå formen på et håndkle på benken for å få vekk eventuelle luftbobler.
  5. Snu deretter støpeformen på hodet slik at sjokoladen renner ut igjen og du sitter igjen med et sjokoladeskall (ta vare på den overflødige sjokoladen).
  6. Sett støpeformen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, ca. fem til seks minutter.
  7. Fyll sjokoladeskallet med en liten kule marsipan og nougat, husk at du må ha plass til å fylle sjokolade mer på toppen.
  8. Smelt sjokoladen på nytt over et vannbad, hell forsiktig over støpeformen, og smør godt utover med en slikkepott.
  9. La den hvile noen minutter før du skraper vekk all overflødig sjokolade.
  10. Sett formen tilbake i kjøleskapet i nye fem til seks minutter, til sjokoladen har stivnet.
  11. Ta formen ut, snu den på hodet og vri på den slik at sjokoladebitene faller ut. Vær forsiktig med å ta på dem, det er fort gjort å lage fingermerker.

Holdbarhet:
Konfekt er holdbar i ca. 3-4 uker. Dersom du skal gi den bort i gave er det lurt at den er så fersk som mulig, slik at de som får den ikke må spise den helt med det samme.

Oppbevaring:
Oppbevar konfekten i en tett boks for eksempel på et kaldt soverom eller i kjellerboden. Oppbevarer du den i kjøleskapet har den lett for å bli grå og misfarget på grunn av kondens.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*