Enkle pizzasnurrer som barna garantert elsker

Det er bare å lage dobbelt oppskrift av disse enkle pizzasnurrene med en gang, fordi disse godsakene kommer til å få bein å gå på!

Disse pizzasnurrene er midle og gode på smak, og barna her i huset er veldig begeistret hver gang det dukker opp en liten pizzasnurr i hånda deres. Det er sikkert noe med størrelsen og formen også, som gjør at de er lette å spise med små barnehender 🙂 Denne oppskriften inneholder en god del grovt mel, slik at de metter både små og store mager, vel og lenge.

Putt pizzasnurrene i fryseren og plukk de frem når du for eksempel trenger middag på farten, noe spennende i matpakken, noe godt å spise på tur, eller bare til en kjapp middag hjemme.

Denne oppskriften gir ca 14 pizzasnurrer.

Oppskrift på enkle pizzasnurrer

Pizzadeig

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl fibra hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje

Pizzafyll

  • Ketchup
  • 100 g kokt skinke
  • Revet ost
  • Pizzakrydder
  • Revet parmesanost, eller gulost

Slik gjør du

Ha hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle og bland godt. Rør rundt med en gaffel mens du tilsetter litt og litt vann. Ha i oljen når halvparten av vannet er rørt inn.

Når alt vannet er rørt inn, ta litt mel på hendene og kna deigen for hånd til den er smidig og slipper taket i bollen. Ha i mer mel om deigen er klissete.

Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i ca. 30-45 minutter.

Ha deigen over på et bord med mel, og kjevle ut til et rektangel. Smør på ketchup og fordel skinke og ost. Krydre med pizzakrydder og rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.

Skjær 4-5 cm brede stykker av rullen og legg på et stekebrett med bakepapir. Trykk gjerne snurrene litt ned. Rasp over litt parmesanost, eller litt ekstra gulost.

Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist før de spises, eller puttes i fryseren.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*