Lag din egen bollemix og vær klar for å bake når som helst

Gøy på kjøkkenet!

oppskrift på luftige hveteboller

Ha alltid et par bollemixer stående klare i kjøkkenskapet, så kan du bake boller på null komma niks! For oss med små barn er dette svært hendig 🙂 Oppskrift og fremgangsmåte finner du her!

Tips!
Ha bollemixen i et norgesglass eller lignende, heng på en liten lapp med fremgangsmåte, og du har en perfekt hjemmelaget gave til en som har alt.

Denne oppskriften gir ca 24 boller.

Oppskrift på bollemix

  • 7 dl hvetemel
  • 6 ss tørrmelk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver

Når det skal bakes, tilsett:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 1 romtemperert egg
  • 100 g romtemperert smør eller margarin

Til pensling

  • 1 eggehvite
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

Rør sammen hvetemel, tørrmelk, sukker, kardemomme og bakepulver  i en bakebolle. Ha landingen over i en lufttett beholder og oppbevar i kjøkkenskapet.

Når du skal bake boller:

Ha melblandingen i en bakebolle sammen med 1 pakke tørrgjær og rør godt rundt.

Varm vannet fingervarmt og rør inn ett egg. Hell blandingen over i bakebollen, og elt på lav hastighet i ca. fem minutter.

Tilsett deretter litt og litt romtemperert smør i små terninger, mens deigen eltes på lav hastighet. Når alt smøret er blandet inn, la kjøkkenmaskinen elte på lav hastighet i ca ti minutter. Ikke vær utålmodig med tiden her, det er dette som er noe av hemmeligheten til luftige boller 🙂 Deigen kan virke våt, men vent med å tilsette mer mel til bollene skal rulles ut.

Legg over et kjøkkenhåndkle og sett bolledeigen til heving et lunt sted. La bolledeigen heve til dobbelt størrelse, ca 30 – 45 minutter.

Dryss en god del mel på benken og hell deigen ut. Dersom deigen er veldig våt kan du bruke en slikkepott til å vende melet fra benkeplaten inn i deigen. Ha på mer mel om nødvendig.

Rull bolledeigen til en lang pølse, og del den i 24 like store biter. Trill bollene fine og runde, og legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.

Legg over et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 30 minutter.

Stekes på 200 grader i ca 10-15 minutter.

Mens bollene stekes, rør sammen en eggehvite, 0,5 dl vann og 1/2 ts salt i en kopp. Så fort bollene kommer ut av ovnen, pensles blandingen over bollene. Avkjøles på rist.

Bollene kan fint fryses!

Lykke til, og ha det gøy 🙂

oppskrift på luftige hveteboller

oppskrift på luftige hveteboller

Oppskrift på luftige hveteboller

slik får du luftige hveteboller

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*