Enkel oppskrift på luftige kanelsnurrer

enkel oppskrift på kanelsnurrer

Helgen er en ypperlig anledning for litt gjærbakst! Og hva er vel mer passende enn deilige kanelsnurrer? Lite slår duften av nystekt bakst i et varmt kjøkken etter en dag med lek ute.

Del dine bilder med oss i sosiale medier! Bruk @Goyforbarn og #Gøyforbarn

Oppskrift på Kanelsnurrer

  • 7 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunken melk
  • 1 romtemperert egg
  • 100 g romtemperert smør

Fyll

  • 50 g mykt smør
  • 50 g brunt sukker
  • 1,5 ss kanel

Til pensling

  • 1 eggehvite
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

Varm melken fingervarm og rør inn egget. Ha alle ingrediensene (unntatt smør) i bakebollen, og elt på lav hastighet i ca. fem minutter.

Etter fem minutter, tilsett litt og litt smør i små terninger mens deigen fortsetter å elte på lav hastighet. Når alt smøret er blandet inn, la den gå på lav hastighet i ca ti minutter. Ikke vær utålmodig med tiden her. Dette er noe av hemmeligheten til et luftig resultat.

Obs! Deigen kan virke våt, men vent med å tilsette mer mel til deigen skal kjevles ut.

Legg over et kjøkkenhåndkle og sett til heving et lunt sted. La heve til dobbelt størrelse, ca 30 – 45 minutter.

Strø mel på benken, hell ut deigen og jobb litt mel inn i deigen dersom den er for våt til å jobbe med. Bruk gjerne en slikkepott til å vende melet fra benken inn i deigen.

Kjevle ut til et rektangel med en tykkelse på ca 1/2 cm. Smør det myke smøret på 2/3 av deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at det blir godt blandet.

Brett den delen av deigen uten fyll inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag. Kjevle ut deigen slik at den blir ca 1/2-1 cm tykk. Del leiven i 24 strimler på tvers.

Tvinn hver strimmel noen ganger, og knyt sammen som en knute.

Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem etterheve i ca. 30-45 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Strø litt brunt sukker på toppen av hver bolle. Stekes i ca 10 minutter, til de er gyldne på toppen.

Mens kanelsnurrene stekes, rør sammen en eggehvite, 0,5 dl vann og 1/2 ts salt i en kopp. Så fort bollene kommer ut av ovnen, pensles blandingen over bollene.

Avkjøles på rist.

Kanelsnurrene kan fint fryses!

Så fort de er avkjølt, putter du de i plastposer og legger i fryseren.

Når du skal servere: Ta de ut posen og legg den på kjøkkenbenken natten over, slik at de tines. Varmes i ca tre minutter på 200 grader med varmluft rett før servering.

oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

enkel oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

oppskrift på luftige kanelsnurrer

oppskrift på kanelsnurrer

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*