Saftige eltefrie rundstykker som metter små mager

Grove eltefrie rundstykker til frokost eller matpakke
Grove eltefrie rundstykker til frokost eller matpakke

Disse eltefrie rundstykkene er utrolig saftige og gode, og det beste av alt er at de er veldig enkle å lage! Deigen rører du sammen på noen få minutter på kvelden, og du har nydelige, nystekte rundstykker til frokost eller lunsj dagen etter. Siden de er inneholder mye grovt mel er de perfekt å servere til frokost, og holder barna gode og mette utover dagen.
Disse rundstykkene kan fint fryses. Legg de i en brødpose og la de tine på kjøkkenbenken, eller varm de litt i mikroen.

Oppskrift på saftige eltefrie rundstykker

  • 200 gram fibra mel
  • 100 gram hvetemel
  • 125 gram sammalt speltmel
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 4 dl lunket vann
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • Eggehvite, salt og vann til pensling.

Slik gjør du

Rør alt det tørre sammen i en bakebolle og bland inn vann som er litt kaldere enn lunkent. Deigen skal være bløt.
La deigen stå tildekket med plast eller et kjøkkenhåndle på kjøkkenbenken i 12-24 timer.
Finn frem en langpanne og legg på et bakepapir.
Bruk en spiseskje og legg deigen klattvis i langpannen. Det er ikke så nøye hvordan det ser ut, bare sørg for at klattene er ca. like store. Strø over litt solsikkekjerner før du setter langpannen inn i kald ovn.

Sett ovnen på 200 grader. Stekes i ca 35 minutter til de er gylne brune.

Rør sammen en eggehvite med 4 ss kaldt vann og en klype salt. Når rundstykkene kommer ut av ovnen pensler du de med en gang. Løft rundstykkene over på en rist og bryt de fra hverandre.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*