Hjemmelaget karamellsaus – Perfekt å gi bort som spiselig gave

God jul!

Oppskrift på verdens beste Hjemmelaget karamellsaus

For å lage hjemmelaget karamellsaus trenger du kun fem ingredienser, det tar kun 15 minutter å lage og vi har nesten ikke ord for hvor godt det smaker. Du kan nesten ha det på hva som helst: epler, paier, iskrem, eller inni hjemmelaget konfekt… Kun fantasien setter en stopper på bruksområdene til denne herligheten.

Tips! Hjemmelaget karamellsaus er den perfekte julegave til den som har alt, eller som en ekstra oppmerksomhet til noen du setter pris på, men kanskje ikke kjøper en stor julegave til. Ha karamellsausen i et lite glass med lokk, og pynt med et silkebånd eller julebånd og du har den perfekte gave.

Oppskrift på hjemmelaget karamellsaus

  • 50 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 0,6 dl kremfløte
  • 0,6 dl lønnesirup
  • Havsalt

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret på middels varme i liten kjele med tykk bunn.
  2. Ha brunt sukker i kjelen og rør rundt til sukkeret er nesten helt oppløst, det vil ikke løse seg helt opp.
  3. Hell kremfløten i kjelen og fortsett å røre inntil alt er oppløst og godt blandet. La blandingen koke opp mens du fortsetter å røre til den tykner. Dette tar ca. 2 – 5 minutter.
  4. Ta kjelen av varmen, hell over lønnesirupen og en liten klype salt.
  5. Rør godt rundt til saltet er løst opp og smak  på karamellsausen. Dersom du ønsker den saltere kan du ha i litt mer salt og røre godt rundt. Husk at det er lettere å smake til med mer salt, enn å få karamellen mindre salt hvis du tar for mye.

Karamellen kan brukes med en gang, eller oppbevares i kjøleskapet i lukket beholder i ca. en uke.

Oppskrift på hjemmelaget salt karamellsaus

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*